SÓS KIFLI (túró nélkül is jó)
1/2 kg liszt
25 deka margarin
1 tojás
csapott kiskanál só
1 deci tejben felfuttatott élesztő (mokkáskanálnyi cukorral)
( 4 evőkanál "burduftúró")
2 evőkanál tejföl
Jól megdagasztjuk, lényeg, hogy lágy!! kőtestészta szerű massza legyen.
1 órát kelni hagyjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk (inkább húzzuk),ne nyomjuk össze a tésztát
Kiszaggatjuk kerekre, felvert, egész tojással megkenjük.
Vagy 8 cipót csinálunk a ki nem nyújtott tésztából.
Egyenként kör formára nyújtjuk őket, 8 cikre vágjuk és
kívülről a háromszög hegye fele felcsavarjuk. Tölthetjük a kiflicskéket túróval, reszelt sajttal.
Ha nem sózzuk meg a tésztát, ízzel is megtölthetjük a kifliket.
Mindeniket tojással megkenjük sütés előtt.
Két bő tepsi.