Karamell szelet

40 dkg liszt
20 dkg. margarin
3 ev.kanál tejföl
3 ev.kanál cukor
1/2 tasak sütőpor
Összedolgozzuk és 3 lapot készítünk belőle (a tepsi alján sütjük)
6 ev.kanál lisztet
6 deci hideg tejjel kikavarunk csomótlanra
rátöltjük a forró:
1 és 1/2 vizespohár barnára olvasztott cukorra (gyenge tűzön, keveset kavarni az olvadó cukrot, végén fút kifele)
Géppel kavarás közben péppé főzni
Amikor kihűlt:
10 dkg porcukrot
1 tábla vajat (vagy "ráma" margarint, nem enged vizet)
lazán kikavarni.
A lapokat megkenni, lenyomtatva hűtőben tartani, 1 nap múlva vágni, 2 nap múlva finom!
Tetejére csoki vagy cukormáz.


Kicsi tepsim: 29 cm x 21 cm.