Madártej

10 személyre:
2 liter tejet
10 deka cukorral főni teszünk
7 tojás fehérjéből és 10 deka cukorból (por)kemény habot verünk.
Evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és a lassan fővő tejbe (re) tesszük.
3 percig főzzük úgy, hogy közben , félidőkor megforgatjuk a habokat.Kivesszük szűrőkanállal a tejből és tálra rakjuk őket egymás mellé.
A tojássárgákat 10 deka cukorral jól kikeverjük, a langyos tejbe lassan, folyton kavargatva beletöltjük. 1 tasak vaniliáscukrot töltünk bele, visszatesszük a gyenge tűzre és addig kavargatjuk, amég besűrűsödik.
A habgaluskákat a tetejére téve tálaljuk.

Még sűrűsíthetjük egy pici hideg tejjel felengedett liszteresztékkel is.