Zserbó (Gerbaud szelet) élesztős

Közepes tepsim!

50 dkg. liszt
30 dkg. margarin
2 ev.kanál cukor
pici só
2 tojás
1/2 deci tejben felfuttatott élesztő (diónyi)
Jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk.
35 dkg. darált dióbél
20 dkg. cukorpor (2 darálómnyi)
2 tojás felvert habja
Nem kell főzni'!
1/2 l savanyó lekvár.
Egy lapot kinyújtunk, megkenjük ízzel, majd rátesszük a töltelék felét, majd a másik lapot kinyújtjuk egy másik tepsi hátán és rátesszük stb.
Megszurkáljuk és 30 percig sütjük
Mikor kihűlt, a tetejére olvasztott csokoládét teszünk.(vagy glazurt)

Kicsi tepsimbe, két lappal:
35 dkg. liszt
20 dkg. dióbél